Start Om GrantRumBlogg/HemsidaPressKontaktNyhetsbrevKöpvillkorIntegritetspolicy
Sök »
Bli kund! Registrera dig här. Redan kund? Logga in.
 
Finns i lager
Barn
Kök
Metervara
Plädar/Filtar & Kuddar
Lampor
Lampskärmar
Brickbord
Ljusstakar/Ljuslyktor/Lyktor
Inredningsdetaljer
Väggbonader
Posters/Väggkonst
Tapeter
Sol/Insynsskydd
Bäddtextil
Smycken
Väskor & Portmonnäer
Högtider/Tradition
Picknick - Uteliv
Trädgård
Vaser/Krukor
 
 
Lampfot från Bengt och Lotta.
----------------------------
Vas Globo från Nittsjö Keramik. Finns även i matt svart.
----------------------------
Vas Bobina från Nittsjö Keramik. Finns även i vit blank.
----------------------------
 
Väggbonad Blå Pelargon, av Emma Sjödin.
----------------------------

Foto: Leva & Bo
 
Serveringsbricka Viventium i ask, från Åry home. Den finns även i ek och valnöt.
----------------------------
 
Brickbord Natantis, från Åry home.
----------------------------
Kuddar i form av en blomma från Klippan.
----------------------------
Ullplädar och bomullsfiltar från Klippan Yllefabrik.
----------------------------
 
Brickor, Åry Home.
----------------------------

 
Bäddset i linne från Kosta Linnewäferi.
----------------------------
Posters Giraff, Flamingo, skapar härlig känsla i barnrummet!
----------------------------

Barnporslin, från Lena Lindahl.
----------------------------

Filtar i ull eller bomull från Klippan Yllefabrik.
----------------------------
Skapa mysig stämnings i barnrummet med bordslampor!
----------------------------
----------------------------
 

GrantRums

Integritetspolicy


GrantRum värnar om din personliga integritet, den är viktig för oss, och strävar efter att alltid ha en hög nivå av dataskydd. Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder din personliga information. Den beskriver också dina rättigheter och hur du utövar dem.

Genom att godkänna policyn på webbplatsen i samband med köp samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan. GrantRum AB, 556755-2814, Rörstrandsgatan 29, 113 41 Stockholm Sverige, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter i enlighet med GDPR. GDPR (General Data Protection Regulation) är EUs dataskyddsförordning. Här nedan kommer även vår policy gällande cookies att förtydligas. Vi ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.

Vi behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss i syfte att tillhandahåller tjänster och produkter i anslutning till ditt köp. Vid serviceärenden och övrig kontakt med oss, samt vid besök på vår webbplats. Du ska alltid kunna känna dig helt trygg och veta vad som händer och vad som registreras när du lämnar dina personuppgifter till oss.

Det är viktigt att du tar del av och förstår integritetspolicyn och känner dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter.


Introduktion

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet räknas som en personuppgift. Hos oss behandlas dessa i enlighet med gällande lagstiftning och vi vill med denna Integritetspolicy visa hur vi hanterar dina personuppgifter. Varje åtgärd som vidtas med personuppgifter utgör en behandling, oberoende av om den utförs automatiserat eller ej. Exempel på vanliga behandlingar är insamling, registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering.

Vad använder GrantRum dina personuppgifter till?

 

För att du ska kunna besöka vår webbplats, bevaka och eller köpa varor eller tjänster, kontakta oss för support eller information måste vi samla in och behandla personuppgifter om dig.

 

För att du ska kunna hantera och följa upp dina köp och tjänster

När du handlar hos GrantRum skapas ett kundkonto för dig. I inloggat läge finner du ”Mitt Konto” där du har möjligheten att:

  • Se historik av dina köp.
  • Ändra dina personuppgifter och inställningar.
  • Se dina bevakningar.
  • Funktioner för att bli borttagen.
  • Få ut den information som vi lagrar om dig.


Vad använder GrantRum dina personuppgifter till?


För att kunna hantera beställningar

Vilket inkluderar:

  • För att kunna fullgöra våra avtal gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, utskickande av varor, fakturering och betalning, och tillhandahålla support. Det inkluderar i vissa fall att en leverantör till GrantRum får din adress och ditt mobilnummer, för att kunna administrera leveransen som skickas direkt från deras lager till dig som kund. Den informationen stannar på den enskilda beställningen och lämnas inte vidare eller används i annat syfte än att sända beställningen till dig. Leverantören kommer också att använda uppgiften i sin bokföring, i enlighet med bokföringslagen.
  • Hantering av betalning (inklusive analys av möjliga betallösningar, vilket kan innefatta en kontroll gentemot betalningshistorik och inhämtning av kreditupplysningar från Svea Ekonomi).
  • Identifikation och ålderskontroll, när så behövs.
  • När du hämtar din adress sker en adresskontroll mot SPAR.
  • Hantering av reklamationer- och i sällantagsfall garantiärenden.
  • För att kunna ge kundservice, besvara frågor, rätta felaktiga uppgifter.
  • Ge dig relevant information och anpassade erbjudanden i nyhetsbrev samt på webben.
  • Förbättra vårt kunderbjudande, till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner. Följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar, distanshandelslagar, konsumentköplagar mm.


Vad lagrar vi för uppgifter:

  • Namn
  • Personnummer, Organisationsnummer. När så krävs.
  • Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer)
  • Betalningshistorik
  • Betalningsinformation
  • Kreditupplysningar från kreditupplysningsföretag
  • Köpinformation (t.ex. vilken vara som har beställts eller om varan ska levereras till en annan adress)
  • Användaruppgifter för Mitt konto.
  • IP adress och information om din användning av vår webbplats

 Rättsliga grunder & Lagringstider

  • Rättslig grund till sparandet: Fullgörande av köpeavtalet. Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet.
  • Lagringsperiod: Till dess att köpet har genomförts (inklusive leverans och betalning), inklusive reklamationstid och eventuell garantitid. Vi behandlar inte kunddata som är äldre än två år men för vår bokförings skull behöver vi spara köphistorik i sju år. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter därefter är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det.


För att kunna fullgöra företagets rättsliga förpliktelser

Nödvändig hantering för uppfyllande av företagets rättsliga förpliktelser enligt lagkrav, domslut eller myndighetsbeslut (t.ex. bokföringslagen, penningtvättslagen eller reglerna om produktansvar och produktsäkerhet, vilka kan kräva framtagande av kommunikation och information till allmänheten och kunder om produktlarm och produktåterkallelser vid exempelvis en defekt eller hälsovådlig vara).

 
Vi behandlar för detta ändamål;

  • Namn
  • Personnummer, Organisationsnummer. När så krävs.
  • Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer)
  • Köpta varor
  • Betalningshistorik
  • Betalningsinformation
  • Din korrespondens
  • Uppgift om köp-tidpunkt, köpställe, eventuellt fel/klagomål
  • Användaruppgifter för Mitt konto
  • IP adress och information om din användning av vår webbplats
  • Geografisk information

 Rättsliga grunder & Lagringstider

  • Laglig grund: Rättslig förpliktelse. Denna insamling av dina personuppgifter krävs enligt lag. Om uppgifterna inte lämnas kan vår rättsliga skyldighet inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet.
  • Lagringsperiod: Så länge vi är skyldiga att spara uppgifterna enligt gällande lag.


För att kunna hantera kundserviceärenden

Vilket inkluderar:

  • Kommunikation och besvarande av eventuella frågor till kundservice (via telefon eller i digitala kanaler, inklusive sociala medier).
  • Identifiering och frågor rörande användarkonto.
  • Utredning av eventuella klagomål och supportärenden (inklusive teknisk support).
  • Frågor och rådgivning om och inför köp, frågor om produkter, returhantering, ändring av beställning och liknande ärenden.

 
Vi behandlar följande uppgifter:

  • Namn
  • Personnummer, Organisationsnummer. När så krävs.
  • Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer)
  • Köpta varor
  • Betalningshistorik
  • Betalningsinformation
  • Din korrespondens
  • Uppgift om köp-tidpunkt, köpställe, eventuellt fel/klagomål
  • Användaruppgifter för Mitt konto
  • IP adress och information om din användning av vår webbplats
  • Geografisk information

 Rättsliga grunder & Lagringstider

  • Laglig grund: Berättigat intresse samt möjliggörande av att kunna hantera kundserviceärenden.
  • Lagringsperiod: Vi behandlar inte kunddata som är äldre än två år men för vår bokförings skull behöver vi spara köphistorik i sju år. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter tidigare än så eller vill säga upp ditt samtycke angående exempelvis digital kommunikation är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det.



För att marknadsföra våra varor och tjänster genom epost sparar vi i kundregistret/ nyhetsbrevsregistret.

  • Namn, adress, telefonnummer samt e-post
  • Geografisk information

 Rättsliga grunder & Lagringstider

  • Laglig grund: Intresseavvägning
  • Lagringsperiod: Till dess du själv meddelar/avregistrerar att du inte vill ha fler. Vill du inte längre ta emot nyhetsbrev från oss kan du även avregistrera dig via länk direkt i nyhetsbrevet och via nätbutiken.

 

För att Du ska kunna bevaka när en vara kommer in i lager igen

  • Sparar vi i bevakningsregistret din e-postadress.

Rättsliga grunder & Lagringstider

  • Laglig grund: Intresseavvägning
  • Lagringstid: Till dess att varan åter är köpbar alternativt tas bort.



För att du ska kunna återfå en lämnad varukorg igen och enkelt utföra ett köp om du lämnat kassan sparar vi i preorderregistret

  • varor du lagt i varukorgen
  • IP adress och information om din användning av vår webbplats

Rättsliga grunder & Lagringstider

  • Laglig grund: Intresseavvägning
  • Lagringstid: 3 månader


Vem har tillgång/behandlar dina personuppgifter?

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

Personuppgiftsbiträden. I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster delar vi dina personuppgifter med företag som är så kallad personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner.


Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med:

  • Transporter (logistikföretag och speditörer)
  • Betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer)
  • Marknadsföring (print, sociala medier, mediebyråer eller reklambyråer)
  • IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av våra IT-lösningar)

När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen (till exempel för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet). Vi kontrollerar alla personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de kan lämna tillräckliga garantier avseende säkerheten och sekretessen för personuppgifter. Vi har skriftliga avtal med alla personuppgiftsbiträden, genom vilka de garanterar säkerheten för de personuppgifter som behandlas och åtar sig att följa våra säkerhetskrav, samt begränsningar och krav avseende internationell överföring av personuppgifter.

 

Företag som är självständigt personuppgiftsansvariga. Vi delar även dina personuppgifter med vissa företag som är självständigt personuppgiftsansvariga. Att företaget är självständigt personuppgiftsansvarig innebär att det inte är vi som styr hur informationen som lämnas till företaget ska behandlas. Självständiga personuppgiftsansvariga som vi delar dina personuppgifter med är:

1) Statliga myndigheter (polisen, skatteverket eller andra myndigheter) om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller vid misstanke om brott.

2) Företag som ombesörjer allmänna varutransporter (logistikföretag och speditörer)

3) Företag som erbjuder betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer)

När dina personuppgifter delas med ett företag som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller det företagets integritetspolicy och personuppgiftshantering.


Svea Ekonomis behandling av personuppgifter

Vid köp med faktura kommer Svea Ekonomi AB behandla dina personuppgifter som personuppgiftsansvarig. Personuppgifterna behandlas bland annat för fullgörande av avtalet, samt för att via externa och interna databaser genomföra identifikations-och kreditkontroll. För mer detaljerad information om Svea Ekonomis behandling av personuppgifter och dina rättigheter i samband med behandlingen se: https://www.svea.com/se/sv/foretag/betallosningar/betallosningar-for-e-handel/for-dig-som-handlat/kontovillkor/



Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar alltid efter att dina personuppgifter ska behandlas inom EU/EES och alla våra egna IT-system finns inom EU/EES. Vid systemmässig support och underhåll kan vi dock vara tvungna att överföra informationen till ett land utanför EU/EES, till exempel om vi delar dina personuppgifter med ett personuppgiftsbiträde som, antingen själv eller genom en underleverantör, är etablerad eller lagrar information i ett land utanför EU/EES. Biträdet får i dessa fall endast ta del av den information som är relevant för ändamålet (till exempel loggfiler).


Oavsett i vilket land dina personuppgifter behandlas vidtar vi alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att skyddsnivån är densamma som inom EU/EES. I de fall personuppgifter behandlas utanför EU/EES garanteras skyddsnivån antingen genom ett beslut från EU-kommissionen om att landet ifråga säkerställer en adekvat skyddsnivå eller genom användandet av så kallad lämpliga skyddsåtgärder. Exempel på lämpliga skyddsåtgärder är godkänd uppförandekod i mottagarlandet, standardavtalsklausuler, bindande företagsinterna regler eller Privacy Shield. Om du vill få en kopia av de skyddsåtgärder som har vidtagits eller information om var dessa har gjorts tillgängliga är du välkommen att kontakta oss.


Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Se mer om de specifika lagringsperioderna under respektive ändamål.


Dina rättigheter & medgivande

 

Vad har du för rättigheter som registrerad?

Rätt till tillgång (så kallad registerutdrag). Vi är alltid öppna och transparenta med hur vi behandlar dina personuppgifter och ifall du vill få en djupare insikt i vilka personuppgifter vi behandlar om just dig kan du begära att få tillgång till uppgifterna. Tänk på att ifall vi mottar en begäran om tillgång kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerställa en effektiv hantering av din begäran och att informationen lämnas till rätt person. 

Rätt till rättelse. Du kan begära att dina personuppgifter rättas ifall uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter.

 

Du har när som helst rätt att dra tillbaka ett medgivande du gett oss. Till exempel medgivande att skicka nyhetsbrev.


Rätt till radering. Du kan begära radering av personuppgifter vi behandlar om dig ifall:

  • Uppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de har samlats in eller behandlats.
  • Du invänder mot en intresseavvägning vi har gjort baserat på berättigat intresse och ditt skäl för invändning väger tyngre än vårt berättigade intresse.
  • Du invänder mot behandling för direkt marknadsföringsändamål.
  • Personuppgifterna behandlas på ett olagligt sätt.
  • Personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse vi omfattas av.

 

Tänk på att vi kan ha rätt att neka din begäran ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera vissa personuppgifter. Dessa skyldigheter kommer från bokförings- och skattelagstiftning, bank- och penningtvättslagstiftning, men också från konsumenträttslagstiftning. Det kan också hända att behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk. Skulle vi vara förhindrade att tillmötesgå en begäran om radering kommer vi istället att blockera personuppgifterna från att kunna användas till andra syften än det syfte som hindrar den begärda raderingen.



Hur hanterar GrantRum personnummer & -uppgifter?

 

Hur hanterar vi personnummer?

Vi kommer bara att behandla ditt personnummer när det är klart motiverat med hänsyn till ändamålet, nödvändigt för säker identifiering eller om det finns något annat beaktansvärt skäl.

 

Hur skyddas dina personuppgifter?

Vi använder IT-system för att skydda sekretessen, integriteten och tillgången till personuppgifter. Vi har vidtagit särskilda säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot olovlig eller obehörig behandling (såsom olovlig tillgång, förlust, förstörelse eller skada). Endast de personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna uppfylla våra angivna ändamål har tillgång till dem.


Cookies

Vad är cookies och hur använder vi det?

Cookies är en liten textfil bestående av bokstäver och siffror som skickas från vår webbserver och sparas på din webbläsare eller enhet. På GrantRum.se använder vi följande cookies:

 

  • Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet)
  • Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut)
  • Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker)
  • Tredjepartscookies (cookies som satts av en tredje parts webbplats. Hos oss används dessa i första hand för analyser, till exempel Google Analytics)
  • Liknande tekniker (tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies)


De cookies vi använder förbättrar normalt sett de tjänster vi erbjuder. Några av våra tjänster behöver cookies för att fungera korrekt, medan andra förbättrar tjänsterna för dig. Vi använder cookies för övergripande analytisk information avseende din användning av våra tjänster och för att spara funktionella inställningar såsom språk och andra uppgifter. Vi använder även cookies för att kunna rikta relevant marknadsföring till dig.

Kan du själv styra användningen av cookies?

Ja! Din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar ifall du blockerar eller raderar cookies. Du kan läsa mer om cookies generellt på post- och telestyrelsens webbsida, pts.se.


Tillsyn


Vad innebär det att Datainspektionen är tillsynsmyndighet?

Datainspektionen är ansvarig för att övervaka tillämpningen av lagstiftningen, och den som anser att ett företag hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt kan lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

 

Har du frågor om dataskydd?

Hur kontaktar du oss lättast vid frågor om dataskydd?

Du kan alltid ställa dina frågor till kundtjanst@grantrum.se, så ska jag försöka hjälpa dig.

 

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen. Vid uppdateringar som är av avgörande betydelse för vår behandling av personuppgifter (exempelvis ändring av angivna ändamål eller kategorier av personuppgifter) eller uppdateringar som inte är avgörande betydelse för behandlingen men som kan vara av avgörande betydelse för dig, kommer du att få information på Skincity.se och via mail (ifall du har angett mailadress) i god tid innan uppdateringarna börjar gälla. När vi tillgängliggör information om uppdateringar kommer vi även att förklara innebörden av uppdateringarna och hur de kan påverka dig.




 

Varukorg

Du har ännu inte lagt några varor i din varukorg.

---------------------------------

---------------------------------

Frågor och funderingar!
Hör gärna av dig med frågor och funderingar, leveranstider och lagersaldon.

Tel: 0761-700 762
Mail:
kundtjanst@grantrum.se
----------------------------------

Mys i soffan med en go pläd! Ullpläd Knut från Klippan Yllefabrik.
----------------------------
Bordstabletter China rose, från Dekohem.
----------------------------------
Ljusstakar Floral och Floral Buds från Bengt & Lotta.
----------------------------------
Blomkruka, Nittsjö Keramik.
----------------------------------

Ljusstake i form av en blombukett för två normalstora ljus, design Bengt & Lotta. 865 kr.
----------------------------------

Stallykta i tre olika storlekar. I matt stål.
----------------------------------
Ljusstakar från Bengt & Lotta.
----------------------------------
Ljusstakar, från Bengt & Lotta.
----------------------------------
Skärbräda, Emma Sjödin.
----------------------------------

Kullsbjörken finns i Vit, Vit/Grön och Grön, från Nittsjö Keramik.
----------------------------------

Dragonfly ljusstake från Bengt & Lotta.
----------------------------------
 

 Ljusstakar från Bengt & Lotta.

----------------------------------


Det finns många fina ljusstakar från Bengt & Lotta.
----------------------------------

The kiss finns i både bordslampa och som ljusstake.
----------------------------------
Luciakrona för 5 ljus eller 7 ljus. I äkta mässing för levande ljus.
----------------------------------
---------------------------------
 Följ butiken på: 

 

Nyhetsbrev Ta del av nyheter och erbjudanden. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  

 

 

Din e-postadress:

 
Anmäler mig.  Jag avanmäler mig.

 


 GrantRum AB, Rörstrandsgatan 29, 113 41 Stockholm. Tfn: 0761-700 762 Mail: Kundtjanst@grantrum.se
 
 

© GrantRum AB 2008-2018 All Rights Reserved